Miąższ Aloe Vera dla kondycji całego organizmu.

Miąższ Aloe Vera to wspaniały dodatek do codziennej diety.

1. Stałe zaopatrywanie organizmu w niezbędne aminokwasy, których nasz organizm sam nie umie syntetyzować

Aloe Field-XL

2. Stopniowe wyrównanie niedoborów witamin i minerałów
3. Przywrócenie prawidłowej pracy przewodu pokarmowego i wspomaganie procesów oczyszczania organizmu (wolne rodniki, chemiczne czynniki rakotwórcze i leki) poprzez stymulację aktywności enzymów detoksykujących wątroby.
4. Poprawa wchłaniania niezbędnych składników prawidłowo skomponowanej diety
5. Wpływa na zachowanie prawidłowej wagi ciała i działa regulująco w stanach nieprawidłowej tolerancji glukozy
6. Wzmocnienie układu odpornościowego i uszczelnienie bariery jelitowej
7. Wspomaga zwalczanie infekcji bakteryjnych oraz szkodliwych grzybów i drożdży ponieważ zawiera substancje o działaniu przeciwbakteryjnym oraz przeciwzapalnym 
8. Korzystne działanie na zdrowie jamy ustnej
9. Regeneracja i odmładzanie skóry poprzez wsparcie działania fibroblastów i stymuluje mikrokrążenie skórne w nowopowstających naczyniach krwionośnych, co przyspiesza 3-krotnie zdrowienie uszkodzonych miejsc i przyspiesza procesy związane z gojeniem
10. Odżywcze składnik biorą udział w odbudowie kolagenu i elastyny a tym samym przeciwdziałają efektom starzenia

Składniki miąższu aloesowego

Działają regulacyjnie na metabolizm cukrów: poprzez stymulację wysp trzustki do wydzielania insuliny nie wywołują hipoglikemii u ludzi zdrowych powodują poprawę poziom cholesterol całkowitego i frakcji LDL
Picie miąższu aloesowego jest znakomitą formą zapobiegania cukrzycy, ponieważ jego składniki działają regulująco w stanach nieprawidłowej tolerancji glukozy – na długo przedtem, zanim dojdzie do procesów chorobowych.

Codzienne spożycie miąższu aloesowego może znacząco regulować i tonizować przewód pokarmowy.

- dzięki odczynowi pH na poziomie 5 .2 - 5.6 łagodzi zgagę i neutralizuje kwaśną treść żołądka „zarzucaną do przełyku”.

beznazwy

Wspomaga ochronne działanie śluzu żołądkowego (mucyny) przeciwko drażniącemu działaniu kwasu solnego i trawiącemu pepsyny (powoduje grupowanie cząsteczek pepsyny w większe skupiska przez co częściowo ją unieczynni). Aloes działa łagodząco ponieważ w jego skład wchodzi wiele wielocukrów o podobnej budowie do produkowanych przez śluzówkę.

Hamuje nadmierne wydzielanie kwasu solnego przez komórki okładzinowe żołądka (składniki miąższu sięgają do przyczyn powstawania nadmiernego zakwaszenia - blokują receptory histaminowe).
wspomaga zwalczanie infekcji bakteryjnych (w tym Helicobacter pylori) oraz szkodliwych grzybów i drożdży w jelitach ponieważ stwarza niekorzystne warunki do ich rozwoju (lekko kwaśne pH)
pomaga uregulować trawienie